Kos Reiseguide – En oversikt

Den populære greske øya Kos ligger i det nordøstlige Egeerhavet, og er den største av Dodekanesene. Med vakre strender, livlige feriesteder, fredelige byer og en rik historie har øya noe for enhver smak.

Besøkende til øya kan oppleve det spennende nattelivet i øyas hovedstad Kos Town, slappe av på badebyene Marmari og Lambi eller for fred og ro besøk feriestedene Tingaki og Mastihari. Du kan også nyte en unik spill opplevelse på forskjellige hotell kasino alpinanlegg der ute.

Kos er det perfekte valget for en strandferie med nesten 200 miles kystlinje som er stiplet med rolige bukter og sandy bukter. Borte fra kysten har øya et vakkert interiør med olivenlunder, tradisjonelle landsbyer og historiske steder som bare venter på å bli utforsket.

Kardamena

Det er stedet å bo hvis du er på utkikk etter livlig underholdning. Med en 3 kilometer lang sandstrand og mye å gjøre er det ikke rart at Kardamena er øyas festpunkt! Vannsport er i overflod her med dykking, snorkling, windsurfing, jetski, vannski, seiling, bananbåt og donut rides og pedalos alt på tilbud.

Kos Town

Det er et utmerket valg for besøkende på jakt etter et fantastisk opphold på øya. Ligger i nordøst for Kos, har denne historiske byen en livlig atmosfære med et stort utvalg av nattklubber, barer, restauranter og butikker. Populære med besøkende som bor i Kos Town er båtturer som tar deg rundt på øya og til og med besøker steder som Rhodos og Tyrkia.

Marmari

Det er en liten badeby nær Kos Town. Marmari ligger også bare en kort kjøretur fra den tradisjonelle landsbyen Pyli og Mount Dikeos, hvor du kan ta en fantastisk panoramautsikt over øya. Borte fra stranden kan gjestene nyte en dag ute på Lido vannpark i det nærliggende feriestedet Mastihari.

Lambi
Det er et godt valg av feriemål for besøkende. Bare 20 minutters gange fra Kos Town, kan besøkende nyte det beste fra begge verdener. Ved å bruke Lambi som base kan du slappe av på den vakre stranden mens du fortsatt er innenfor rekkevidde av de livlige underholdningsstedene i Kos Town.

Tingaki
Det er en liten by på øya nordkyst, ca 7 miles fra Kos Town. Byen har vakre hvite sandstrand Blå Flagg strender og er også populær blant fuglekikkere som har en saltvann som tiltrekker seg mange forskjellige fuglearter.

Kos har et typisk middelhavsklima med lange varme somre og korte våte vintre. Kan se temperaturer rundt 24 ° C med opptil 11 timer solskinn om dagen, men i juli og august kan disse temperaturene nå opp til 32 ° C med 14 timer solskinn om dagen. I sommersesongen er fuktigheten høy og nedbør er sjelden, selv om natten temperaturer svinger rundt 23C-merket.

Mot slutten av sesongen begynner temperaturer å falle med oktober, og ser høyder på 25C med 8 timers solskinn om dagen, som fortsatt er hyggelig nok til stranden, utendørsaktiviteter og å utforske øya.

Author: Erik

Skriv et svar