Paris – En unik shoppingupplevelse

Källa: Pixabay

Paris är känt över hela världen för sina smarta trender och vändande mönster, och är platsen att besöka om du vill uppdatera din garderob i stil. Men om du inte vet var du ska leta kan din resa visa sig vara mer utmattande. Gör lite forskning i förväg för att få en uppfattning om vad du letar efter innan du kastar dig in i sheikhuvudstaden, där du lätt kan bli överväldigad.

Om du letar efter stora designers som dramatiskt har förändrat modevärlden är Rue du Faubourg Saint-Honore och Avenue Montaigne platserna att leta efter. Du hittar de berömda franska butikerna Emmanual Ungaro, Celiene, Chloe, Nina Ricci, Chanel, Bon Pointe och Christian Dior på Avenue Montaign, samt italienska och amerikanska designers som Valentino, Versace, Prada, Giorgio Armani, Ralph Lauren och D&G. På Rue du Fauborug, se upp för Hermes, Gucci, Christian Dior, Givenchy, Lavin femme, Yves Saint-Laurent och Gianni Versace.

Om du letar efter något av det mest shejka mode i Paris i några av världens mest extravaganta gallerior, är Paris varuhus rätt plats att leta efter. Två av de mest kända är Printemps och Galleries Lafayette, som båda ligger på Boulevard Haussmann. Tusentals eleganta varor sprids över fem våningar med varor. Mellan förhärligad fönstershopping kan du njuta av gourmetmat på hisnande terrasser och enstaka gratis modevisningar.

Strö runt Paris är loppmarknader, som erbjuder ett härligt utbud av försiktigt använda varor och konst. Du hittar en rad föremål på loppmarknaderna som heminredningsartiklar, matvaror, rengöringsprodukter, SMOK föremål, konstgjorda växter etc.

Friluftsmarknader har varit populära i Paris sedan 500-talet och är en integrerad del av den parisiska kulturen. För närvarande finns det 69 frilufts- och 13 friluftsmarknader. Scheman för friluftsmarknaderna varierar, men var säker på att det finns minst en öppen i varje distrikt varje veckodag.

Author: Erik

Lämna ett svar