Kos reseguide – en översikt

Den populära grekiska ön Kos ligger i nordöstra Egeiska havet och är den största av Dodekaneserna. Med vackra stränder, livliga orter, fridfulla städer och en rik historia har ön något för alla.

Besökare på ön kan uppleva det spännande nattlivet i öns huvudstad Kos Town, koppla av i badorterna Marmari och Lambi eller för lugn och ro besöka orterna Tingaki och Mastihari. Du kan också njuta av en unik spelupplevelse på olika hotellkasinoområden där ute.

Kos är det perfekta valet för en strandsemester med nästan 200 mil kuststräcka med lugna vikar och sandiga vikar. Bort från kusten har ön en vacker inredning med olivlundar, traditionella byar och historiska platser som bara väntar på att utforskas.

Kardemumma

Det är platsen att bo om du letar efter livlig underhållning. Med en 3 kilometer lång sandstrand och mycket att göra är det inte konstigt att Kardamena är öns festpunkt! Vattensporter finns i överflöd här med dykning, snorkling, vindsurfing, vattenskidåkning, vattenskidor, segling, bananbåtliv och munkturer och trampbåtar som erbjuds.

Kos stad

Det är ett utmärkt val för besökare som letar efter en underbar vistelse på ön. Denna historiska stad ligger i nordöstra Kos och har en livlig atmosfär med ett stort urval av nattklubbar, barer, restauranger och butiker. Populärt bland besökare som bor i Kos stad är båtturer som tar dig runt ön och till och med besöker platser som Rhodos och Turkiet.

Marmor

Det är en liten badort nära Kos stad. Marmari ligger också bara en kort bilresa från den traditionella byn Pyli och Mount Dikeos, där du kan njuta av en fantastisk panoramautsikt över ön. Bort från stranden kan gästerna njuta av en dag ute på vattenparken Lido i den närliggande orten Mastihari.

Lambi
Det är ett bra val av semestermål för besökare. Bara 20 minuters promenad från Kos stad kan besökare njuta av det bästa från två världar. Med Lambi som bas kan du koppla av på den vackra stranden medan du fortfarande är inom räckhåll för de livliga nöjesställena i Kos Town.

Tingaki
Det är en liten stad på öns nordkust, cirka 11 km från Kos stad. Staden har vacker vit sandstrand Blå flaggstränder och är också populär bland fågelskådare som har saltvatten som lockar många olika fågelarter.

Kos har ett typiskt medelhavsklimat med långa varma somrar och korta våta vintrar. Kan se temperaturer runt 24 ° C med upp till 11 soltimmar om dagen, men i juli och augusti kan dessa temperaturer nå upp till 32 ° C med 14 soltimmar om dagen. Under sommarsäsongen är luftfuktigheten hög och nederbörden är sällsynt, även om nattemperaturen svänger runt 23C-märket.

Mot slutet av säsongen börjar temperaturerna sjunka med oktober och ser höga temperaturer på 25C med 8 soltimmar om dagen, vilket fortfarande är tillräckligt trevligt för stranden, utomhusaktiviteter och utforska ön.

Author: Erik

Lämna ett svar